Grönt är skönt… Och rosa är fantastiskt!

IMG_4694

En av fördelarna med att ha köpt ett äldre hus med stor tomt, är att någon redan har skapat en trädgård.

Någon har tänkt till. Någon har planterat och skött om.
Här finns en massa spännande växter som vi nu får upptäcka och kan njuta av. Det verkar vara en väldigt genomtänkt trädgård med något som blommar mest hela tiden.

Ett exempel. Från en tid innan midsommar har vi kunnat njuta av 3 buskar med de mest fantastiska ceriserosa pionerna! Sanslöst vackra!
Nu börjar många gå mot en mer ljusrosa ton och jag tror att de kanske snart har blommat klart. Men se då har en buske med vita pioner slagit ut på ett annat ställe och lite längre bort finns en massa outslagna knoppar av ännu okänd kulör. 

Jag vet att jag tidigare har nämnt att ett av kraven när vi köpte hus, var att det inte skulle vara något renoveringsobjekt och jag ville inte heller ge mig in i bygga-nytt-karusellen. Men det här med trädgård hade jag liksom inte tänkt på. 

Såhär i efterhand känns det fantastiskt att ha fått en vacker och välplanerad trädgård med i köpet. Visst, det finns säkerligen saker vi kanske vill lägga till, göra om eller ta bort. Men att förändra en trädgård känns som ett bra mycket enklare projekt än att skapa en helt ny från scratch. Det tar ju liksom några år… 

Att förändra en trädgård däremot, det kan man göra lite i taget och lite som man känner för eftersom den redan är fin som den är.

 

5 tankar om “Grönt är skönt… Och rosa är fantastiskt!

  1. Åååååååå så fint. Jag ska plantera flera pioner i Bräcke. De finns några där. Pioner är så vackra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s