Mot Vansbro! Fast inte som jag hade tänkt mig…

Jag har velat i många dagar nu. Jäkla förkylning. Ena dagen hopp, nästa förtvivlan. Det segdragna till och frånet har gjort att jag inte fått träna. I princip alls… Först igår, med två dagar kvar till start, så känner jag hur jag börjar kunna kalla mig frisk. Redo att börja träna igen. Men inte att tävla.

Imorgon lördag, går min första och möjligen enda triathlontävling det här året.
Åh! Jag har verkligen velat. Hyst hopp in i det sista. Men igår, med mindre än 48 timmar kvar till start så gav jag upp hoppet. Det krävdes att jag diskuterade saken med mor som pratade mig till rätta.

Det är inte värt att riskera något permanent fel på hälsan för ett lopp. Aldrig. Inte om man är bäst i världen och inte heller för en ovanligt glad motionär som mig. Då kanske jag inte kan köra fler lopp sen och det är ju en oerhört jobbig tanke.

Nej. Hon har naturligtvis rätt. Innerst inne visste jag ju det, men ändå behövde jag att någon annan sa det till mig för att jag skulle inse det själv. Jag har tur som har en så klok människa att prata med och som alltid är uppriktig mot mig.

Direkt när jag fattat beslutet så faller tårarna. Besvikelse. Stor besvikelse såklart.
Men livet går vidare.

En liten tröst är att jag ändå kommer att åka till Vansbro och köra Vansbrosimmet på söndag. Galet kanske ni tänker, men det är stor skillnad på att tävla i ett triathlon på halva Ironmandistansen imorgon och att köra ett simpass på söndag. Lördagens tävling kanske jag skulle klara under 6 timmar (det var målet i ursprungsplanen) och söndagens simning är mer som ett träningspass som förhoppningsvis kommer att gå under 1h. Och det är precis vad jag tar det som. Ett träningspass. Men de främsta anledningarna till att jag åker ner är dels att jag kanske hinner heja på mina klubbkompisar på lördagen, att få tälta med E (!) och avslutningsvis att få träffa flera trevliga vänner som både ska tävla, heja och bevaka på söndagen!

Det kommer att bli en fin helg ska ni se!
4-bildsserie 2013-07-05 kl. 11.25 (kompilerad)
SÅ här ser besvikelse och bitterhet ut…

12 tankar om “Mot Vansbro! Fast inte som jag hade tänkt mig…

  1. Frustration! Jobbigt när förkylningar håller i sig på det där viset! Som att befinna sig i ett träningslimbo. Men det låter som att du kan få en väldigt trevlig helg!

  2. Klok mor, klok dotter! Inte illa när förnuftet leder till ett pers på Vansbrosimmet heller, i kombination med hälsan i behåll.

    Och tack fina för världsklasspeppen på lördagen, om du bara visste hur mycket energi det gav. Kram och grattis till en supersimning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s