Back to work

20130827-075107.jpg

Igår var första dagen tillbaka på jobbet efter exakt 1 års föräldraledighet. Det kändes bra. Jag väljer att fokusera på det positiva.
Så nu vet ni, alla som undrat och ställt frågan.

Jag ser fram emot att skaffa lite mer rutiner igen och ta mig an nya utmaningar mentalt. Flera gånger under det gångna året har jag upplevt att jag varit trög i tanken, haft försämrat minne och saknat inlärning helt enkelt. Fördummad skulle man kanske kunna sammanfatta känslan som, men så är det naturligtvis inte.

Jag har lärt mig massor under året och blivit en fena på logistik! Adrig någonsin tidigare har jag känt mig så älskad eller behövd, även om jag nu förstår att jag var (är) enormt älskad av mina egna föräldrar från den stunden jag själv kom till världen, fast jag inte riktigt minns det. På så många sätt har det varit ett otroligt år och att bära det med mig gör mig starkare och det känns lättare att möta vardagen igen.

Men självklart kommer jag sakna att inte kunna gå och lukta på min lilla blonda pojkes kalufs när helst andan faller på. Höra hans ändlösa monologer om Mamamamamamama, hans bubblande härliga skratt och utvecklingen som han gör varje dag. Jag kommer att lära mig att ta tillvara på tiden bättre nu. Morgnarna blir tidiga så då hinner vi inte ses, men när jag kommer hem så kommer det att bli intensiv love-booming. Och tur att det finns helger!

Så jag skärper mig. Jag har ju en oerhörd tur som fått så många vardagar tillsammans redan. Inte många som får det. Och nu är det pappans tur! Nu ska han få samma privilegium som jag haft och det skulle jag aldrig vilja ta ifrån honom. Jag förstår verkligen inte majoriteten av papporna som inte tar vara på den otroliga möjligheten att lära känna sitt barn. Den möjligheten får man bara en gång…

En tanke på “Back to work

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s