En ny Första-gången-upplevelse

3e advent bjöd på något som jag hittills inte har upplevt på mina snart 12 år som körkortsinnehavare. Jag blev nämligen stoppad i en poliskontroll. … !
Sedan länge har jag trott att alla som berättat om poliskontroller bara hittat på alltihop för att skapa en myt som gör att folk ska hålla sig på mattan och följa trafikreglerna. Men nä. Nu vet jag att de finns där ute. På riktigt. Poliskontrollerna.
K, som tillhört den skara människor som jag tidigare hade på min mytskaparlista, försökte verkligen hjälpa mig att uppföra mig så normalt som möjligt och instruerade mig från baksätet.

-Sakta in nu och kör fram dit han vinkar… Plocka fram körkortet… Veva ned rutan…
Haha. Jag tyckte att det var fint av honom, men jag förstod faktiskt precis vad jag skulle göra trots att jag aldrig gjort det förut.
Kanske är jag en naturbegåvning? Eller så har jag sett hur det brukar gå till på teve. Eller så var det för att poliserna var extremt tydliga i sina rörelser. Jag vet inte.
Men jag tror att även jag bjöd på något nytt. Herr poliskonstapel hade nog aldrig upplevt en så överentusiastisk och ivrig bilförare och alkoholblåsare.
Men fatta! För mig kändes det nästan som att jag var med i Trueman show (ni vet, känslan av att vara i en film där allt är riggat för mig, typ dolda kameran) eller kanske ännu mer som att träffa Elvis, någon som man tror är död men som visar sig leva i högsta grad. Eller förresten, det var som att träffa Higgspartikeln! Något som borde finnas (för då stämmer det teoretiskt), men vars existens ännu inte bevisats (fast ja, nu har ju den bevisats också).
Jag och Peter Higgs. Ja, så kan man nog beskriva hur jag kände det.
I min iver glömde jag bort att fota polisen som genomförde denna historiska händelse i Ann-Maris liv. Så jag får bjuda på en annan bild istället.
Det får bli den här.
2013-12-17 15.22.34
Den sjukt stora godiskorgen som kom till arbetsplatsen idag. Inte ok.
Bäst att åka och simma lite istället för att äta upp sig inför julen. Om du frågar mig alltså…

9 tankar om “En ny Första-gången-upplevelse

  • Eller så var det tur att du var med så att du kan agera vittne åt andra tvivlare där ute.
   Men jag skulle å det bestämdaste vilja påstå att det var tur att JAG körde. Hade du kört och jag hade missat detta moment-of-the-decade så hade jag ju aldrig låtit dig köra igen.

 1. Jodå, dom finns i Sveg också.
  Jag blev stoppad förra tisdagen (tillsammans med 29 övriga, alla hade körkort och var nyktra).
  Det tog mig nästan exakt 10 år innan jag fick visa mitt körkort första gången i skarpt läge sas, därefter har det blivit om jag inte minns fel 4 gånger på lite drygt 5 år (3 i Sveg och 1 i Motala).

  MVH/Brorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s