Vi tog oss en tur

Det spritter i kroppen. Inga äventyr känns för stora eller avlägsna. Kanske är det boken jag läser nu som gör det? Den får allt att kännas möjligt, nästan enkelt och ger liksom inga skäl att inte förverkliga sina drömmar eller att låta bli att ta vara på ögonblicket och ge sig ut på tur. Helst nyss.

Så även om det är lite knapert med snö och solen knappt orkar sig upp över horisonten så tog vi oss ändå ut på säsongens första tur på skidorna i fredags. Vädret gjorde att valet föll på Åre. Här måtte det ha varit lite kyligare för i skogen var snödjupet säkerligen 25 centimeter. Prima.

Det blev medvetet en kort tur på ungefär 2.5 timme inklusive fikapaus, men det viktigaste var ju att vi kom ut. Anledningen till att vi ville börja med en kort tur är att Arvid är mycket rörligare och 8 månader äldre än sist han åkte i pulkan . Då var det verkligen inga problem men nu är det inte alltid jättekul att sitta still längre. I värsta fall så klättrar man kanske helt enkelt ut ur pulkan… Så dramatiskt blev det inte den här gången. Faktum är att det gick jättebra. Kanske just på grund av att vi tog en lite lagom första sväng?

2013-12-27 12.07.14

2013-12-27 13.11.332013-12-27 12.07.22 2013-12-27 12.11.23 2013-12-27 12.14.06 2013-12-27 12.39.17 2013-12-27 12.39.27

Men till påsk… Då är det bäst att vi har vant honom vid lite längre pulkturer!

 

 

6 tankar om “Vi tog oss en tur

 1. Hej! Märket heter Ultimate Direction som vi beställde på nätet, från England om jag inte minns fel. Vi är supernöjda! De är lätta, bekväma och sitter bara på ”övre” ryggen. Lite småfack här och där, och ett lite större. Inget jätteutrymme förstås, men man får plats med det nödvändiga! Finns även remmar utanpå där man kan fästa vindjacka till exempel 2 avtagbara flaskor får man med också.. Det känns verkligen som en väst, och ingen ryggsäck som det ju egentligen är. Ett rikirgt bra pris fick vi den också för, runt 600-700 kr tror jag. Vi rekommenderar den starkt!

  Mvh Lina och Sanna El Kott Helander

  • Tack så mycket!
   Jag har testat två varianter med vätskeblåsa förut men aldrig lyckats få bort plastsmaken ur dem, med följden att jag dricker alldeles för lite på långa turer. Så nu har jag varit på jakt efter en bra variant med flask-lösning. Har kikat på många olika modeller och recensioner. Bland annat några från Ultimate Direction och jag tyckte att den som ni hade på bilden liknade deras modeller. Det känns ju alltid bra att kolla läget med någon som har provat innan 🙂
   Nu har jag beställt en UD från England och väntar med spänning på att få ut och prova!

  • Tusen fine turer och en trist.
   Det står att den är skriven av Cecilie Skog, men egentligen så är det hon tillsammans med en massa polare till hennes man Rolf som har skrivit den. Den handlar Rolf Bae och många av hans äventyr (varje äventyr är som en novell) fram tills dess att han omkom på K2 2008. Det som är roligt med den är att det inte bara skildras stora monsterexpeditioner utan även äventyr av lite mindre skala. Det gillar jag. Och så får jag träna på norsk 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s