Hur känns det att fylla 30?

Det känns ungefär som att fortfarande vara 29 (vilket känns ungefär som att vara 27, men där tror jag att jag stannade mentalt).
Fast lite bättre då.

Igår blev jag firad ordentligt. Det var jag ju inte före igår.
Därför kan jag nu lägga ännu en rik dag till handlingarna. Jag somnade lite gladare, lyckligare och möjligen också en gnutta äldre rent fysiskt. Det känns fint.

2014-01-02 22.50.42

Sista natten som 29 funderade jag igenom de senaste 10 åren i mitt huvud. Livet var riktigt bra när jag var 20. Men på något magiskt sätt så har det ändå blivit bättre och bättre för varje år sen dess. Allting har såklart inte varit underbart eller sorglöst, men på det stora hela så har livet tydligt pekat uppåt under det gångna decenniet.

Här kommer snabbresumén i kortformat:
Lärarvikarie, Lumpen, Muck, Badvaktsutbildning, Uppsala, Energisystem, Lärarutbildning, Badvakt, Uppbrott, Livräddarutbildning, Australien, Energisystem del II, Livräddare, Triathlon, Kär, Sambo, Svensk Klassiker, Förlovning, Kina – Exjobb, Examen ,Trainee Fortum, Stockholm, Giftemål, Kebnekajse, Ironman, Kilimanjaro, Safari, Östersund, Arvid, Hus

Jag har gjort 10 adressändringar och testat på diverse olika boenden som vanlig hyreslägenhet, hyreslägenhet i andra hand, hyreslägenhet i andra hand med ockerhyra (den här gillade jag minst), studentlägenhet, studentkorridor (roliga tider), bostadsrätt och slutligen hus (som att komma hem)!

Jag har sagt farväl till en generation med mor- och farföräldrar.

Koldioxidutsläppsmässigt har det varit ett ganska uselt årtionde:
Egypten, Australien, Prag, Irland, Kina, Thailand, Tanzania, Polen, Ryssland, Finland, Mallorca. Men det har också varit något CO2-utsläppsvänligare resor också som cykelsemester på Gotland, tåg till Köpenhamn, båt till Finland och bil till Norge.

2014-01-02 23.02.06

Min tjugoårsdag. Första besöket på Systembolaget och ingen aning om hur det nästkommande 10 åren skulle bli…

Det känns som om de här 10 åren mellan 20 och 30 inrymmer en hel livstid. Och jag skulle inte velat ha det på något annat sätt. Det blir spännande att se hur nästkommande 10 år ska bli. Om livet lugnar ner sig eller om det fortsätter i full fart? Fast det kanske inte är livet… Det kanske är jag?

8 tankar om “Hur känns det att fylla 30?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s