Dag 11 – Bio

Jag har haft en väldigt skön känsla i kroppen sen jag började med utmaningen. Jag känner mig både lättare och starkare. Som om ett rosigt skimmer av socker inte har lyckats slå sina klor i mig. Ingen koma efter något rejält sötsvullande. Den där känslan av att gå omkring som i ett töcken och känna sig pösig och helt ärligt… Inget vidare. Klapp på axeln igen. Ingen liten chokladbit här eller där bara för att… Den här känslan av lätthet och styrka kan jag inte riktigt minnas att jag upplevde ifjol. Då var det mer eller mindre jobbigt hela tiden.

Men nu börjar en kritisk period även för den som känner sig lätt och stark… Mellan dag 11 och dag 21 är risken förmodligen störst att man väljer att bryta utmaningen och hoppar tillbaka till gamla synder. Gör inte det! Håll ut 1.5 vecka till först!

Under helgen har jag duckat för både tårtor, en chokladask och en stor påse med godis. Inte lätt, men nu börjar jag tacka nej automatiskt och behöver inte längre påminna mig själv om att jag inte äter eller dricker sötsaker just nu. Istället har jag ätit mycket god mat och det känns ju bra.

Den största risken att falla för det söta är nog för att jag känner mig så himla trött. Dåliga nätter, tidiga mornar gör naturligtvis att koncentrationen på eftermiddagen inte är optimal. Så lätt det vore att bara… Nä. Jag tar en frukt och en kopp te istället.

Ikväll väntar en tuff utmaning i form av bio. Undrar om inte pizza är det nya biosnackset?

En tanke på “Dag 11 – Bio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s