En helg i skidåkningens tecken men sikte mot helt andra mål

Jag är bara så otroligt himla glad över att vara hemma just nu. Med lite flyt kommer jag få tillbringa hela den kommande veckan i den vackra vita staden, istället för ”i tjänstebilen” som jag ägnat mig åt under veckan som gått. Därmed inte sagt att jag inte gillar mitt jobb. Men det blir tungt med tjänsteresor. När man måste vara borta hela dygn så känns det lite som att man tvingas ge upp all tid utöver det man jobbar, liksom lite på köpet. Ja, ge upp var väl kanske att ta i. En lär ju försöka fylla den tid som ”blir över” med meningsfulla saker. Annars vore det ju helt bortkastat. Och sånt har väl ingen människa tid med? Jag försöker få till lite träning och/eller hälsa på någon vän som bor i krokarna om det är möjligt.

Den här veckan avslutades i alla fall på bästa sätt. Nämligen, i Evertsberg på det årliga träningslägret med några av de trevligaste!
Det konstanta snöfallet gjorde att det var väldigt mjuka spår, så det enda försöket till skate-åkningen (då jag dessutom drog A i pulka efter) blev bara 6 tuffa och pustande kilometrar. Övriga skidpass har följaktligen gått i den klassiska skidåkningens tecken och jag har fått min första klassiska skidmil på ett väldigt, väldigt långt tag.

IMG_7714

IMG_7709

IMG_7662

Vi hann också med ett fint simpass i Älvdalens härliga 50 metersbassäng! E och jag testade bland annat att simma 4*200 fritt där hon drog och jag försökte hänga på. Tanken var alltså inte att hon skulle simma ifrån mig (för då hade hon ju gjort det) utan att vi skulle klara av att simma ihop och att jag inte fick tappa fötterna. Tappa inte fötterna. För den oinvigde så är E en sanslöst duktig simmare som ett tag låg och psykade mig genom att simma ryggsim (!) snabbare än vad jag kan crawla… Jag är alltså bara snäppet bättre än en medel-Svensson och hon är Sverige-elit om vi ska jämföra på samma skala.

Hur som helst. Det kändes lite som om om jag låg still i en bubbelpool och simmade för allt jag var värd under dessa 800 meter. Bubblor var allt jag såg. Jag andas bubblor. Och emellanåt lyckades jag väl kittla E lite under fötterna. Det enda man tänker är att inte släppa fötterna. Om det börjar bubbla lite mindre så har man tappat fötterna lite för mycket och då gäller det att uppbåda krafterna och trycka på lite extra igen.

Jag måste ändå säga att jag tycker att vi lyckades bra. Eller E lyckades bra (minus psykningen då). Jag har nämligen i princip bara en fart i min simmarkropp och den får hon lov att anpassa sig till. Och som det proffs hon är så gick det bra. Nu kanske du undrar varför vi håller på så här? En tar halvt livet av sig genom drunkning och en lallar runt lite på halvfart?

Jo, anledningen till detta stavas Swimrun. Borås Swimrun om man vill specificera ytterligare. Den 8 juni ska vi tillsammans i ett tvåmanna-lag  transportera oss  31.5 km, uppdelat på 12 simsträckor och 13 löpsträckor. Totalt kommer vi springa 25.5 km och simma 6 kilometer.

20140131_115156

En närstudie av det omtalade porfyr-golvet i Älvdalens superfina simhall. Vad de andra håller på med vet jag inte.

Måste säga att jag är grymt taggad för det här! Överhuvudtaget ser det ut att bli ett väldigt roligt tränings- och tävlingsår 2014. Det här är året då jag tänker testa en massa nya saker och tänja på gränserna lite. Tanken var att köra igång med ett Vintertriathlon* i Sala om 2 veckor, men dessvärre fick jag just ett mail om att det blivit inställt på grund av för få deltagare. Supertråkigt. Men vem vet… kanske dyker det upp något annat vintertriathlon innan den säsongen är över?

Lite andra saker osm är inplanerade under 2014:
I början av maj blir det 60 km MTB på Lidingö.
I juni ska jag som sagt testa på det här med swimrun.
I juli blir det Gotlandsutmaningen (mer om det senare).
I augusti blir det kanske Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon. Vi får se. I så fall är det halvironman-distansen som gäller.

*Vintertriathlon utgörs av löpning, cykling (mtb) och skidåkning (skate). I Sala var distanserna 6 km + 10 km + 10 km. Helt perfekt tyckte jag.

3 tankar om “En helg i skidåkningens tecken men sikte mot helt andra mål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s