Bragden

Jag älskar idrott.
Både som utövare och som åskådare.
Den senaste tidens förkylning har varit segdragen men timingen till OS kunde inte ha varit bättre. Legitimt att sitta inne och titta på OS alltså. Igår funderade jag på att rigga en kamera och filma mig själv under upploppet. Skulle vara kul att se hur man själv ser ut liksom?

Om jag hade riggat en kamera så hade jag kunnat bjuda på en film där jag först går runt i köket och tittar på de första två sträckorna. Ida kör riktigt stabilt och Emma följer upp på ett imponerande sätt. Sen kommer Annas sträcka. Och ja. Jag blir besviken. Jag kände redan innan OS att utifrån det jag sett så hade kanske Maria Rydqvist eller Sofia Bleckur känts som bättre alternativ. Väl på OS tycker jag att både Lindborg och Johansson-Norgren har sett vassare ut. Men nu var det Anna som skulle köra och då måste man tro på det valet.

När loppet utvecklades som det gjorde, så satte jag mig ned och kände mig ganska bitter under tredje sträckan. Gratulerade Finland till knockout-taktiken och kommenterade hur de verkligen tog vara på chansen av att Norge har en dålig dag och vågar utmana om guldet. Bitter för att Sverige hela tiden ska köra om bronspengen och inte om guld. Bara det blir medalj liksom. (Medalj är jättebra, missförstå mig rätt, men med tiden är det mest gulden som vi minns). ÜberFavoritTippade Norge var knappast med i matchen och då ska man väl förtusan köra om ädlare medaljer?!? Bättre chans får man ju inte. Med Kalla i den form som hon är så hade det ju varit skoj om hon åtminstone fått chansen att gå ut med de andra eller åtminstone i närheten av Finland och Tyskland. Jag satt inte ned längre. Gick fram och tillbaka över golvet och hoppas (pratade ljudligt) att Anna inte skulle släppa mer än 15 sekunder. Sa att Finland verkligen tog chansen och det unnande jag verkligen de finländska damerna.

Vid växlingen hade avståndet vuxit till 25 sekunder och vi hade flyttat datorn in till vardagsrummet och soffan. Jag var totalt uppgiven. Inte ens super-Kalla kan ta in TJUGOFEM sekunder på två duktiga elitåkare på fjuttiga 5 km. Oavsett hur bra form hon har eller hur fina skidor det sitter under fötterna. Och även om hon mot alla odds skulle det så kunde hon ju knappast ha krafter kvar att spurta med.

Hon tar in. Men det var ju väntat. Efter halva sträckan står jag på knäna i soffan och tänker att kanske kanske… 13 sekunder efter nu. Röstläget är högt. Charlotte har fått vittring. Ögonkontakt. Hoppet växer i takt med falsetten på min röst och A undrar vad sjutton det är som händer med mamma. På var sin sida om mig sitter pappa och Kristoffer men jag märker ingenting annat än det som händer på skärmen.

-Hon är ju helt omänsklig! Vad gör hon?! Det där ska ju inte gå????
Till slut står jag upp i soffan och hoppar. Skriker för kung och fosterland och hoppas att allt mitt adrenalin och hejande på något magiskt sätt ska telepateras ned i Kallas lår.

KOOOOOOM IGEEEEEEEN!!!!!!
HON TAR DET!!!! DET ÄR INTE MÖJLIGT? DET SKA JU BARA INTE GÅ???
Efter sista kurvan och innerspåret:
HON FIXAR JU GULD FÖR SJUTTON!!!!

DET ÄR HELT SJUKT!!!!
SVERIGE FÅR GULD!!!!!

Jag blir så sjukt glad! Fäller både en och flera tårar. Fattar inte. Är extremt trött. Känner mig sliten. Ont i halsen. Vet inte hur jag ska orka ladda om till imorgon.

Ska OS verkligen hålla på en HEL vecka till?

Vid närmare eftertanke tror jag kanske att det var bra att jag inte hade riggat någon videokamera…

4 tankar om “Bragden

  1. Här i Harsa hade du varit i gott sällskap. 40 pers inträngda i ett litet teverum hoppade och skrek ju närmare de andra hon kom. Jag har inte upplevt något liknande sedan Ingemar Stenmarks storhetstid. Stämningen var euforisk. En riktig BRAGD!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s