Andersön Runt

Det har varit en riktigt bra söndag!

Dagen började med att vi promenerade bort till vallokalen och hyllade demokratin genom att avlägga varsin viktig röst.

Sen väntade dagens stora för mig (killarna drog till badhuset istället?!…Konstig prioritering…)
Andersön Runt! 

Jag hade tur och fick lifta ut till ön med ett gäng glada TNT-löpare (Team Trail Nordic – En terränglöpningsklubb där jag är medlem). Andersön Runt är en löptävling på rotig och relativt platt stig runt den vackra nationalparksön mitt i Storsjön. Jag hade aldrig sprungit där förut, men banan var bra utmärkt och det fanns fina ryggar att följa efter så det var inga problem att springa rätt. Underlaget var perfekt för mina fötter och jag gillar när det blir lite mer teknisk löpning än vanligt. Hjärnan går på högvarv för att parera rötter och snabba svängar. När jag koncentrerar mig så mycket på vart jag ska placera fötterna så hinner jag inte känna efter om det är jobbigt. Medan jag studerar marken 2 meter längre fram med blicken, så har min hjärna processat informationen hur den ska instruera mina fötter och ben alldeles under mig. Och det sjukaste av allt är att det fungerar! Jag ramlade inte trots att det bitvis var halt och lerigt. Men jag tror att man får se upp med tröttheten. Den sätter sig troligen i hjärnan först.

Loppet är 11.4 km (iaf drygt 11 km och jag hörde någon säga 11.4 km men rätta mig om jag har fel) och för mig ett tillfälle att göra ett hårt och bra långpass (mitt enda) innan Borås Swimrun. Testa lungor, få in löpkänslan och se om jag håller…

Den jämtländska försommaren har bjudit på rikligt med nederbörd idag. Kort sagt, det har regnat hela tiden och ofta mer åt det spöiga än det duggiga hållet. Men det gillar jag. Det är perfekt löpväder. Innan start var det mindre härligt, då jag stod och frös ordentligt om fingrarna. Klädvalet föll till slut på tights, trailskor och ullunderställströja. Tröjan var gudomlig de första 10 minuterna och sen lagom varm och de sista 20 minuterna aningen för varm.

2014-05-25 11.27.48  2014-05-25 11.27.41 2014-05-25 11.27.35

Loppet, som jag i första hand såg som ett litet genrep och bra träningspass handlade inte om att kriga för ett resultat utan att hålla sig på rätt sida gränsen. Gå ut lugnt och kontrollerat och öka eftersom. Sakta pressa kropp och huvud lite mer. Jag tyckte att det höll förträffligt och mot slutet så insåg jag att det skulle kunna gå under timmen. Klockan stannade jag på stabila 59:49. Lugnt ju.

Efter målgång blev det premiärdopp i Storsön för säsongen och jag upplevde det enbart som en skön njutning!

Summa summarum är jag jättenöjd med min insats, imponerad av den fina terrängen, superglad för utlottningspriset och lite mindre nöjd med ett skavsår. Fast bra att jag fick det nu så att jag får tänka över hur jag ska undvika/hantera skavsår i Borås.

När jag kom hem blev det ett långbad i badkaret och ljuvliga morsdagbullar med mycket kardemumma!

2014-05-25 20.24.54-2

Life is great

2014-05-21 13.24.38

Min andra Mors dag som mor. Idag tänker jag dock extra mycket på mamma såklart och på mormor som jag för första gången inte kan ringa och gratta… ❤

3 tankar om “Andersön Runt

  1. Kanonbra gjort!!!
    Rättelse: Andersön är naturreservat, Jämtlands läns hittills enda nationalpark ligger vid Sonfjället i Härliga Härjedalen. Förslag på ny finns vid Helagsfjället-Sylarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s