Nyårslöftet som du kan ge varje år

Allt för många människor hävdar att de inte kan lära sig något nytt.
Ofta förknippar vi denna ”sanning” med äldre människor och ju äldre man blir, desto mer legitim tycks den vara att använda. Jag tycker mig märka att de här flyktbeteendena kommer in redan bland människor i min egen ålder och definitivt i mina föräldrars generation. Det är sorgligt.

Jag köper att det i många sammanhang inte är enkelt att lära sig något nytt. Men då får man koppla på lite tjurighet och göra det metodiskt och långsamt. Vrid och vänd gärna på problemet, öva, öva, öva. Läs på. Om någon ska förklara hur något fungerar, så våga fråga. Kanske kan denne förklara på nya sätt eller ta till lite uppfinningsrikedom i sättet att förevisa något?

Själv vill jag aldrig bli för gammal för att lära mig nya saker. Jag vill inte tappa bort nyfikenheten.
Så mitt nyårslöfte till mig själv blir att inte vara för gammal för att lära mig något nytt. Och det nyårslöftet tänker jag förnya varje år.

3 tankar om “Nyårslöftet som du kan ge varje år

 1. Oj, det var längesedan det poppade upp en avisering om ett blogginlägg. Trodde att jag hamnat i kylan, eller var det så att url’en ändrades?

  Nåväl; kloka tankar som du när. Och trösterika liksom uppnåbara. Jag vågar nämligen påstå att det du strävar efter underlättas av en närvarande nyfikenhet. Och min uppfattning är att en sann ingenjör blir man bara om man är nyfiken av naturen. Så; lycka till med en nyfiken återstod av livet. 🙂

  • Men Hans då!
   Det var inte min mening, men å andra sidan har du ju en massa spännande att läsa ikapp om du orkar ;). Någon gång under året bytte jag från rotans.wordpress.com till http://rotan.nu
   Anledningen var att jag fyllt bildkvoten hos wordpress.com och kör numer från eget webhotell istyället för att betala för extra bildutrymme. Bloggen ser likadan ut men jag vet inte hur det funkar att prenumerera på inlägg från den nya domänen?

   Anledningen till att just DET HÄR inlägget hamnade på gamla rotan-bloggen är att jag skrev det… typ i mars?
   Och sen tidsinställde jag att det skulle publiceras idag och det hade jag alldeles glömt bort!

   Så tips (om du vill fortsätta läsa mina inlägg som jag fortfarande skriver) är att gå till rotan.nu och se om du kan prenumerera på inläggen därifrån.

   Gott nytt 2015!

 2. Eller när du blir lika gammal som föräldragenerationen,ta tjänstledigt ett år och börja plugga igen efter 35 års uppehåll. Jättekul att konstatera att det fortfarande fastnar en del.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s